Gazze mücadelesi

Gazze'de ''İsrail'in ırk ayrımcılığına karşı mücadele'' etkinlikleri

Gazze mücadelesi

Gazze'de, ''Uluslararası İsrail'in Filistinlilere Karşı Irk Ayrımı (Apartheid) ile Mücadele Haftası'' kapsamında, İsrail'in Gazze'ye yönelik ayrımcı uygulamalarını anlatan etkinlikler başladı.

Organizasyon Komitesi sorumlusu İman es-Suvarni 14 Mart Perşembe gününe kadar sürecek etkinlikler boyunca, İsrail'in, Gazze'ye uyguladığı ayrımcılık politikasının, dünyanın farklı ülkelerindeki 250'ye yakın şehirde anlatılacağını belirtti.

İSRAİL’İN IRK AYIRIMCILIĞI

''İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo ve ayrımcılık politikasına karşılık, ekonomik boykota tabi tutulması için uluslararası kampanya başlatacağız'' diyen Suvarni, kampanya süresince İsrail'e ekonomik yaptırımların da uygulanması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

''Irk Ayrımı ile Mücadele '' haftası etkinlikleri kapsamında Suvarni, Filistin meselesine gönül veren ve İsrail'in yaptıklarına karşı çıkan uluslararası kurum ve kişilerin katılımıyla sempozyumlar da düzenleneceğini dile getirdi.

Suvarni sempozyumlarda, İsrail'in Ben Gurion Üniversitesi ile akademik ilişkilerine son veren ilk üniversite olan Güney Afrika'daki Johannesburg Üniversitesi öğrencileri ile Filistinli öğrencilerin, ''Skype'' üzerinden konuşacağını ifade etti.

GAZZE MÜCADELESİ

Etkinlikler çerçevesinde Suvarni, İsrail'in Filistin'e uyguladığı ayrımcılığı ve ambargoyu anlatan sinevizyon gösterimlerinin yapılacağını, konserler düzenlenip, sergiler açılacağını sözlerine ekledi.

İlk defa 2005 yılında Kanada'nın Toronto şehrinde, İsrail'in Filistinlilere yönelik ırk ayrımına karşı başlatılan etkinlikler, 2012 yılında dünyanın farklı ülkelerinden 100 şehirde düzenlenmeye başlamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz