Gazze'de hayat mumu

Gazzeli çocuklar, İsrail'in düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerinin enkazı üzerinde ''hayat mumu'' yaktı.

Gazze'de hayat mumu

Küçük Gazeteciler Kulübü'nden onlarca çocuk, İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan Ed-Delv ailesine ait evin enkazı üzerinde saldırılarda hayatını kaybeden çocukları temsilen 43 mum yaktı.

Filistinli çocuklar adına konuşan gazeteci İman Vakid, ''İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların geride bıraktığı yıkım sebebiyle çocukların yaşadığı acının gölgesinde, çocukları öldüren ve onları hedef tahtasına dönüştüren İsrail'in işlediği cinayetleri belgelemek için buraya Delv ailesine ait evin enkazına geldik'' dedi.

17 FİLİSTİNLİ ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Vakid, ''İsrail saldırılarda, Delv, Hicazi, Ebu Zur, Katitan ve Salah aileleri gibi birçok ailenin tamamını katletti, biz buraya gelerek tüm dünyaya, Filistinli çocuklar enkaz altından ölü olarak ve cesetleri parçalanmış halde çıkarılırken dünyanın değişik yerlerinde çocuklara en güzel hediyelerin alındığı Dünya Çocuk Günü'nü hatırlatmak istedik, buradan tüm dünyaya milyarlarca defa sesleniyoruz ve çağrıda bulunuyoruz, ''Filistinli çocukları İsrail'in zulmünden kurtarın'' şeklinde konuştu.

İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırının 7'nci gününe denk gelen Dünya Çocuk Günü'nde 17 Filistinli çocuğu öldürürken 10'dan fazlasını da yaralamıştı.

Filistinli çocukların, özgürlüğüne kavuşuncaya kadar ülkelerini ve çocukluk haklarını savunmaya devam edeceğini dile getiren Vakid, ''Biz dünyadan sadece Filistin çocuklarını korumasını ve çocuk katili İsrailli yöneticilerin yargılanmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

MUM YAKARAK ANDILAR

Mum yakma esnasında açıklama yapan kız çocuğu Vefa ed-Delv, evlerini hedef alan İsrail saldırısından mucizevi bir şekilde kurtulduğunu belirterek, ''Ailemle birlikte evde güven içinde yaşarken İsrail'in savaş uçaklarının attığı füze evimize isabet etti, olduğumuz yerden hareket edemedik ve bir anda ailemin tamamını ölü halde gördüm, İsrail füzeleri ailemi yakarak küle dönüştürdü ve enkazın altında bıraktı'' dedi.

Delv, dünya devletlerine Filistinli çocukları İsrail'in zulmünden koruması çağrısında bulundu.

İsrail, saldırılarında Delv ailesinden 5'i çocuk 2'si kadın 9 kişiyi öldürmüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AA Genel Müdürü Kemal Öztürk de İsrail'in saldırılarının altıncı gününde Gazze'ye düzenledikleri ziyaret sırasında Delv ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

İsrail Gazze saldırısında, 1500 hedefe 2000 füze fırlattı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rapora göre, İsrail'in 8 gün süren Gazze saldırısında, 16'sı 5 yaşın altında 50 çocuk, 12 kadın, 19 yaşlı toplam 177 kişi hayatını kaybederken, 141'i 5 yaşın altında 606 çocuk ve 254 kadının aralarında bulunduğu bin 399 kişi yaralandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz