Guterres: Dünya, Türkiye’yi örnek almalı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres: "Türk hükümeti bugün Irak ve Suriyeli mültecilerin barındığı kamplara 6 milyar doların üzerinde yatırımda bulundu. Tüm dünyanın aynı örneği sergilemesini arzu ediyorum"

Guterres: Dünya, Türkiye’yi örnek almalı

Midyat'ta AFAD tarafından kurulan Barınma Merkezi'ni ziyaret eden ve ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iftar yemeğine katılan Guterras, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Guterres, Türkiye'nin bugün, dünyada en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülke olduğunu vurgulayarak, "Dünyadaki mülteci kamplarını, özellikle Orta Asya ve Afrika'daki mülteci kamplarını gördüğümde, buradaki güzel şartları orada göremediğim için üzülüyorum" dedi.

Antonio Guterraes, Midyat Barınma Merkezi'nin çok güzel olduğunu dile getirerek, "Çünkü Türk hükümeti bugün Irak ve Suriyeli mültecilerin barındığı kamplara 6 milyar doların üzerinde yatırımda bulundu. Tüm dünyanın aynı örneği sergilemesini arzu ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacılara yaptığı yardımların farklı dayanışma örnekleriyle desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Guterres, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AB’nin daha fazla desteklemesi gerekir. Birçok mülteci hayatını kaybediyor. Sınırların açık tutulması, sığınma talebinde bulunulması için çok önemli ikinci çağırım Birleşmiş Milletlere ve tüm dünyaya olacak. Artık bu tür olayların olmamasını, barış içinde yaşanmasını istiyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı