Görüş Bildir

Halep'in güneyinde Esed güçlerine darbe

Suriye'de, muhalif birliklerin Halep'in güneyindeki Ays beldesi çevresine ağır silahlarla saldıran Şii destekli rejim güçlerini geri püskürterek, 75 askeri öldürdüğü bildirildi.

Halep'in güneyinde Esed güçlerine darbe

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejim güçleri, havadan Rus uçaklarının, karadan İran, Irak ve Hizbullah militanlarının desteği ile Halep'in güneyindeki Ays beldesi çevresine ağır silahlarla saldırdı.

Muhaliflerin, Şii milis destekli Esed güçlerini Ays beldesi çevresinden geri püskürttüğünü kaydeden kaynaklar, çatışmalarda çoğunluğu Şii 75 rejim askerinin öldürüldüğünü ve Şam yönetimine bağlı güçlere büyük zayiat verdirildiğini aktardı.

-''İran'ın 65. Tugayı'na bağlı milislerdir''

 Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da ''Halep'in güneyinde muhaliflerce öldürülenlerin çoğu İran'ın 65. Tugayı'na bağlı milislerdir. Ays çevresindeki çatışmalarda 75 kişi öldü ve bunların çoğu da İran'a bağlı Şii milislerdir." ifadesine yer verildi.

Lübnan Hizbullah'ına bağlı bir milisin de çatışmalar sırasında muhalifler tarafından esir alındığı kaydedilen açıklamada, silahlı muhalif grupların, güneyde rejime ait 10 aracı imha ettiği belirtildi.

İran'ın Şii milisleri, Rusların hava desteğiyle Halep'in batı kesimlerinin kontrolünü ele geçirmek için kentin güneyindeki Ays beldesi ile çevresine saldırıyor.

Rusların hava desteğiyle daha önce Ays beldesine saldıran Esed güçleri, kentin güneyindeki Ays ve Hadır beldelerinin kontrolünü sağlamıştı.  27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını rejime ait güçler Şam ve Halep'te ihlal ederken, bunun üzerine muhalifler de Halep'in güneyindeki Ays beldesine operasyon düzenleyerek geri aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi