Halep'te diireniş

Suriye’nin kuzeyindeki Halep kentinin Selahaddin semtinde, Suriye yönetimi güçleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasındaki şiddetli çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Halep'te diireniş

Selahaddin’deki yerel kaynaklar, ÖSO’nun direnişinin sürdüğünü ancak vur-kaç taktiği gereği bazı noktalardan çekilmelerin söz konusu olduğunu belirtiyor.

HALEPTEKİ ÇATIŞMALAR BÜYÜYÜDÜ

Salahaddin semtindeki çatışmalar hakkında bilgi veren yerel aktivistlerden Mecid Abdunnur, bu bölgenin geniş bir alan olduğuna dikkati çekerek, "Ne Özgür Suriye Ordusu ne de Suriye ordusu buraya tam anlamıyla hakim" dedi.

Suriye nizami ordusunun Selahaddin’de kontrolü tamamen ele geçirdiği yönündeki haberleri yalanlayan Abdunnur, bazı Batı haber ajanslarının olaylarla ilgili dezenformasyon yaptığını ileri sürdü.

BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÖSTERİLİYOR

ÖSO’nun vur-kaç taktiği uyguladığını ve taktik gereği bazı noktalardan yer yer geri çekildiğini anlatan Abdunnur, "Özgür Suriye Ordusu semtteki hava taarruz hattını kırmak için nizami orduya bazı yerleri bırakarak sonra onları tuzağa düşürüyor. Bu sayede çok sayıda tank ve askeri araç imha edildi" dedi.

Selahaddin’de bugünkü çatışmalarda ÖSO’unun 100’e yakın asker öldürdüğünü anlatan Abdunnur, Suriye yönetiminin ele geçiremediği yerleri savaş uçakları ve helikopterlerle bombaladığını bildirdi.

ESED'İN UÇAKLARI BOMBA YAĞDIRIYOR

Savaş uçaklarının Selahaddin’deki 15. Sokak’ı bombalaması sonucu yüksek katlı birçok binanın enkaza dönüştüğünü ifade eden Abdunnur, ÖSO’nun Bab Hadid kapısında konuşlandırılan 10 tanktan 3’ünü de vur kaç taktiğiyle imha ettiğini belirtti.

"Selahaddin rejimin eline geçmiş olsaydı, devlet televizyonları her gün bölgeden canlı bağlantı yapardı" diyen Abdunnur, kentte birçok bölgenin zaman zaman taraflar arasında el değiştirdiğini, halkın bazı semtleri tamamıyla terk ettiğini ve halkın güvenli bölgelere kaçtığını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz