"Halep'te zafer çok yakın"

Abdurrahman eş-Şerif - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Albay Malik el-Kürdi, Türkiye'de yaşanan terör olaylarından Suriye yönetiminin sorumlu olduğunu iddia etti.

HALEPTE ZAFER YAKIN

Suriye yönetiminin, devrime destek veren ülkelere misillemede bulunacağının işaretini çok önceden verdiğini söyleyen Kürdi, "İstanbul, Gaziantep gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan terör olaylarında Suriye yönetiminin parmağı var. Suriye yönetiminin PKK ile olan güçlü ilişkisi uzun zamandır biliniyor. Yönetim, özellikle PKK ile işbirliği yaparak, Suriye'nin kuzeydoğu bölgelerinde yaşayan Arap ve Kürtler arasında çatışma çıkarmayı hedefliyor. Taraflar arasında zaman zaman çıkan çatışmalar da Esed yönetimine hamle yapma imkanı sunuyor ve işini kolaylaştırıyor" diye konuştu.

Kürdi, Özgür Suriye Ordusu'nun askeri operasyonlarına ilişkin olarak, "Askeri operasyonlarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. ÖSO'nun morali, silah ihtiyacına rağmen oldukça yüksek. Şu anda yalnızca hafif silah kullanabiliyoruz" dedi.

SURİYE ORDUSUNUN ALANI

Suriye ordusu için çemberin giderek daraldığını savunan Kürdi, "ÖSO, Halep'in bir çok semtinde kontrolü sağlamaya başladı. Suriye nizami ordusu için hareket alanı kalmadı. Malzeme ve askeri ekipmanlarını uçaklar aracılığı ile sağlıyorlar. Bu da Suriye rejiminin yıkıldığının göstergesi. Halep'te zafer çok yakın" ifadelerini kullandı.

Suriye ordusunun etkili bir kitle imha silahı olarak bilinen yaklaşık 500 kilogramlık "vakum bombaları" kullandığını öne süren Kürdi, Esed yönetiminin "Kimyasal silah ya da Scud füzeleri" kullanmaktan başka çaresi kalmadığını iddia etti.

Suriye'de sivillere uygulanan işkence ve katliamlardan uluslararası toplumun sorumlu olduğunu ifade eden Kürdi, "BM Güvenlik Konseyi'nin şiddet olaylarını durdurmaya yönelik karar çıkarmasını engelleyen Rusya ve Çin, sivillerin katledilmesinden sorumludur. Aynı zamanda bu iki ülke, İran ile işbirliği yaparak Suriye yönetimine yıkım gücü yüksek silahlar temin etmektedir" iddiasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz