Haluk Levent'ten BM'de Tarihi Gazze Konuşması! Moderatör sözünü kesmeye çalışsa da salon alkışladı

Kenya’da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşması istenen Sanatçı ve AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent, İsrail’in Gazze ve Refah soykırımını konuşmasında protesto etti.

Haluk Levent'ten BM'de Tarihi Gazze Konuşması! Moderatör sözünü kesmeye çalışsa da salon alkışladı

Kenya’da Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri toplantısında aslında Ahbap faaliyetleri konusunda konuşması istenen Sanatçı ve AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent katledilen Gazzeli çocukları anıp İsrail ve Netanyahu'yu alenen ve açık şekilde kınadı ve tarihe imza niteliğindeki konuşmasını yaptı.

Güzel ülkem Türkiye'den selamlar getirdim. Bugün buraya projelerimi anlatmaya gelmiştim ancak bu sabah uyandığımda Gazze'de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim. Biz AHBAP olarak Gazze'ye insani yardım göndermeyi denedik ama çok fazla engelle karşılaştık. Bildiğiniz gibi 100'den fazla BM çalışanı da hayatını kaybetti. Ayrıca Başbakan Netenyahu'ya da bir soru sormak istiyorum. 10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı gösterebilirsiniz?"

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz