Görüş Bildir

Hollande, Merkel ile uzlaşma arayışı içinde

Moscovici: ''Almanya ile ekonomik büyüme konusunda uzlaşma sağlanmasını umut ediyorum''

Hollande, Merkel ile uzlaşma arayışı içinde

Fransa'da Pazar günü düzenlenen ikinci turun ardından Cumhurbaşkanı seçilen François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile uzlaşma arayışı içine gireceği mesajını verdi.

Hollande'ın seçim kampanyasının önemli isimlerinden Pierre Moscovici, ekonomik büyüme konusundaki görüş ayrılığıyla ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile uzlaşma sağlanacağına inandığını söyledi.

RTL radyo kanalına konuşan Moscovici, ''Ben beş yıl daha önceki hükümetlerde bakanlık yaptım. Tecrübelerime dayanarak, ekonomik büyüme konusunda uzlaşma sağlanacağını ve yeni döneme olumlu başlangıç yapılacağını düşünüyorum'' dedi.

Moscovici, iki liderin bir araya gelip, baş başa bu konuyu görüşmesinin, sorunun çözümünde önemli katkı sağlayacağı görüşünü dile getirdi.

Hollande, seçim kampanyası boyunca kemer sıkma politikalarından önce, ekonomik büyüme konusuna öncelik vereceği taahhüdünde bulunmuştu.

Avro bölgesi ülkeleri içinde bütçe disiplininin güçlendirilmesini öngören hükümetler arası sözleşmeyi tartışmaya açacağı sözünü veren Hollande'ın bu yaklaşımı, başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin sert tepkisine yol açmıştı.

Seçim sonuçlarının ardından Avrupa başkentlerinde en fazla merak edilen konu, Hollande'ın, bu sözleşmeyi tekrar tartışmaya açıp açmayacağı.

Hollande, 15 Mayıs'ta resmen göreve başlamasınını ardından 16 Mayıs tarihinde Almanya'ya giderek Merkel ile görüşecek.

Hollande, cumhurbaşkanı olarak ilk kez Brüksel'de Haziran ayındaki AB zirvesine katılacak ve bu konudaki tavrına açıklık getirecek.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi