Görüş Bildir

Hollande ve Merkel, uçağın düştüğü bölgede

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel ve İspanya Başbakanı Rajoy Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi.

Hollande ve Merkel, uçağın düştüğü bölgede

 Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye askeri helikopterle geldi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile bir araya gelen liderler, çalışmalarla ilgili Fransız güvenlik ve sağlık ekipleri yetkililerinden bilgi aldı.

>DHA'da geçen habere göe; Fransa Alplerinde düşen Germanwings havayollarına bağlı Airbus uçağının "kokpitteki sesleri ve konuşmaları kaydeden" ilk kara kutusu konuşmaya başladı.

>Fransa'nın başkenti Paris'teki BEA (anket ve analiz bürosu) genel müdürü Remy Jouty, ilk karakutuyu, çok yıpranmış olmasına rağmen konuşturmaya başladıklarını, şu anda ellerinde "kullanılabilir" bir ses pisti olduğunu söyledi.

>Anketin şu aşamada geldiği noktada kesin olarak söyleyebilecekleri tek verinin "uçak yer ile temas ettiğinde tek parça idi" olduğu ve böylece "havada infilak etme" olasılığının uzaklaştığını söyleyen genel müdür, kaza hakkında bir "neden" göstermek için ikinci karakutu ve zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

>UÇAK 8 DAKİKADA YERE İNMİŞ!

>Uçağın 10 000 metreden 1500 metreye 8 dakikada indiğini, bunun hızlı bir "iniş" olduğunu fakat bir "düşüş" olmadığını açıklayan anket ve analiz bürosu direktörü Jouty, normal seyir halinde saatte 700 km ile uçan uçağın dağa bu hız ile çarptığını ve bunun sonucu olarak da uçağın paramparça olarak 4 hektarlık bir alana yayıldığını ve en büyük parçanın 2 ya da 3 metrekareyi geçmediğini söyledi.

>İKİNCİ KARA KUTU

>François Hollande ikinci karakutunun en dış zırhının bulunduğunu, içeriğinin arandığı haberini verdi. Hollande, 700 asker, Jandarma ve teknik adamın uçağın düştüğü bölgede arama yaptıklarını ve ilk cesetlerin getirilmeye başlandığını, bölgede uçak ile ilgili her parçanın toplanacağını söyledi.

>Uçağın düştüğü bölgeye yol olmadığı için bir araç ile yaklaşmak mümkün değil, bazen arazi dikliğinin 70 dereceye ulaştığı belirtilen bölge kumlu ve kayalık olduğu için kaza yerine sadece özel dağcılık ekipmanı olan usta elemanlar helikopter aracılığı ile ulaşabiliyorlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi