'Hristofyas istifa etsin de kurtulalım'

'Hristofyas istifa etsin de kurtulalım'

'Hristofyas istifa etsin de kurtulalım'

Rum ana muhalefet partisi Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Avrupa Milletvekili Yannakis Kasulidis ve Demokrat Partisi (DİKO) Başkan Yardımcısı Nikolas Papadopulos, New York'ta yapılan Greentree zirvesinden endişe duyduklarını söyledi. Papadopulos ve Kasulidis, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas için "istifa etsin de kurtulalım" ifadelerini kullandı.

Rum Mahi gazetesinin "İstifa Etsin de Kurtulalım... Ban Ki- Mun'un Yol Haritasından ve Şantajcı İkilemlerden Ancak Bu Şekilde Kaçabiliriz" başlığıyla manşete çektiği habere göre Papadopulos ve Kasulidis, Hristofyas'ın ulusal konseye ve halka verdiği "hakemliği, takvimleri ve uluslararası konferansı kabul etmeyeceği" sözünü tutamadığını düşünüyor. Habere göre Papadopulos ve Kasulidis, "Başkan Hristofyas BM Genel Sekreteri'nin iki tarafla istişareleri konusunda ne derse desin çok taraflı konferansı çağırmaya 'objektif ve tarafsız' Downer'ın bağımsız şekilde karar vereceği gerçeğinin değişmediği" görüşünü dile getiriyorlar..

RUM KIŞKIRTICILIĞI

Hristofyas'ın yanındaki danışmanları Yorgos Yakovu ve Tumazos Çelebis'in, Hristofyas'a hatalarını veya farklı görüş gösterebilecek güçte olmadıklarını da belirten Kasulidis, şunları söyledi: "Başkan'ın önünde Ban Ki- Munn'un yol haritası ve şantajcı ikilemleri, nahoş bir son alameti olan bir dolu takvim bulunuyor. Ben tereddütlü seçimleri sevmem. Bizi böyle bir felaket sürecinden kurtarmak isterse mart başlarında istifa etsin, erken seçim ilan etsin."

Nikolas Papadopulos ise Greentree-2'de Hristofyas'ın, açıkça mayıs ayına kadar dar takvimleri, çok taraflı konferans şeklindeki hakemliği ve Rumların "Kıbrıs Cumhuriyeti" olarak temsil edileceği bir uluslararası konferans yerine Rum toplumu olarak katılacağı çok taraflı konferans düzenlenmesini kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz