IMF, seçimlere kadar Yunanistan'da temaslarını durdurdu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlere kadar Yunanistan'da temaslarını askıya aldığını bildirdi.

IMF, seçimlere kadar Yunanistan'da temaslarını durdurdu

IMF Sözcüsü David Hawley, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Haziran seçimlerine kadar günlük işleri yürütmek üzere oluşturulacak geçici hükümetle çalışmak istemediklerini belirterek, seçimlerin ardından oluşturulacak hükümetle temasa geçmeyi beklediklerini vurguladı ancak belirli bir tarih vermedi.

IMF Başkanı Christine Lagarde, Çarşamba günü Hollanda'da bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Yunanistan'da IMF ve AB ile yapılan yardım programını uygulayacak, taahhütlerini yerine getirecek ve ülkenin Avro Bölgesi'ndeki varlığını sürdürecek siyasi görüşü benimseyen bir hükümetin kurulmasını arzu ettiklerini vurgulamıştı.

Lagarde, ancak Fonun teknik olarak en kötü senaryoya hazır olması gerektiğine, bunun görevleri olduğuna dikkati çekerek, ''Bunun, istenen sonuç olduğunu söylemiyorum, yalnızca bu da seçenekler dahilinde... Ve göz önünde bulundurulması gerek'' diye konuşmuştu.

Bunun Yunanistan'ın bölgede kalmasından daha pahalı olduğunu söylemediğini çünkü kıyaslama yapmadığını belirten Lagarde, ''Sadece bunun çok maliyetli olacağını söylüyorum ve yalnızca Yunanistan için değil'' değerlendirmesinde bulunmuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz