İnceleme Heyeti Kobani'ye Geçecek

Kobani inşa iştişare toplantısında kurulan inceleme heyeti, Kobani’de inceleme ve temaslarda bulunmak üzere dün sabah saatlerinde Suruç’a geçti.

İnceleme Heyeti  Kobani'ye Geçecek
Önceki gün Diyarbakır’da Kobani inşa iştişare toplantısında alınan kararlar doğrultusunda kurulan inceleme heyeti, dün sabah saatlerinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gitti. Heyetin, Kobani’de inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan dün öğle saatlerinde geçiş yapması bekleniyor.

KOBANİ'YE GİDİYORLAR Heyette içerisinde yer alan Dr. Şeyhmus Gökalp, "Kobani'nin yeniden inşası sürecinde katkı sunmak üzere bir araya gelen geniş bir iş çevresi var. Bunu çok anlamlı ve heyecan verici buluyoruz. Bu inşa süreci için iyi bir başlangıç olabilir. Artık turistik ziyaretlerden çok pratik inşa çalışmaları yapmak gerekir. Bu bakış açısı ile Kobaniye gidiyoruz" dedi.

Kobani’nin yeniden inşa edilmesinde herkesi katkı yapmaya çağıran Gökalp, "Bildiğiniz üzere, Kobani halkı IŞİD çetelerine karşı çok tarihi bir direniş verdi ve halen de vermeye devam ediyor. Bu onurlu bir duruştur. Onur tüm insanlığın ortak paydasıdır. Daha önce yaptığımız çalışmalarda olduğu gibi bu çalışma da bu onura katkı sunmaya dönüktür. Kobani halkını zor günlerinde yalnız bırakmamaya dönüktür. Kobani'yi inşa etmek için kolları ivedilikle sıvamak ayrıca bir görevdir. Katkı sunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz