Görüş Bildir

Irak geriliyor

Çok sayıda Iraklı Felluce'de sivil itaatsizlik eylemi başlattı. Iraklılar, hükümetin istifasını istiyor

Irak geriliyor

Irak'ın el-Enbar bölgesine bağlı Felluce kentinde çok sayıda kişi, Maliye Bakanı Rafi el-İsavi'nin korumalarının gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

Göstericiler, Irak hükümetinin istifa etmesi, gözaltına alınanların serbest bırakılması ve Sünnilerin dışlanması politikasına son verilmesi yönünde sloganlar attı.

HALK HÜKÜMETE TEPKİLİ

Enbar İl Meclisi Başkan Yardımcısı Sadun eş-Şalan yaptığı açıklamada, göstericilerin din adamları ve aşiret liderlerinin çağrılarına karşılık verip sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını, bir sonraki çağrıya kadar da buna devam edeceklerini söyledi.

Sivil itaatsizliğin resmi olmamasına rağmen ildeki devlet kurumlarının çoğunun iş bıraktığını kaydeden Şalan, İl Meclisi'nin de merkezi hükümetle vatandaşlar arasındaki bu krize son vermek için elinden geleni yaptığını ifade etti.

MALİKİ KÖŞEYE SIKIŞIYOR

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ise önceki gün aşiret reislerine yaptığı uyarıyı dün de tekrarlayarak 'fitneye düşmemeleri' çağrısında bulunurken, bazı siyasetçileri krizi derinleştirmekle suçladı. Geçen perşembe günü güvenlik güçleri, Sünni Bakan İsavi'nin evine baskın düzenlemiş, korumalarıyla yardımcılarını gözaltına almıştı. İsavi ise milislerin evini ve ofisini bastığını, özel korumalarından 150'sini gözaltına aldığını iddia etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi