İran, Bağdat'taki müzakerelerden umutlu

İran Dışişleri Bakanı Salihi: ''Bağdat'taki müzakerelerin de başarılı geçeceğini umuyoruz''

İran, Bağdat'taki müzakerelerden umutlu

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, ''5 1'' ülkeleriyle 23 Mayıs'ta Bağdat'ta yapılacak müzakerelerin başarılı geçeceğini ve ileri doğru birkaç adım daha atılacağı umduğunu söyledi.

Devlet televizyonunun haberine göre Salihi bir toplantıda gazetecilerin ''5 1'' grubuyla devam eden müzakerelere ilişkin sorularını cevapladı.

İstanbul'da 14 Nisan'da yapılan nükleer müzakerelerin başarılı geçtiğini hatırlatan Salihi, ''Bağdat'taki müzakerelerin de başarılı geçeceğini umuyoruz'' dedi.

Salihi, İstanbul'da ileri doğru bir adım atıldığına dikkati çekti ve ''Allah'ın lütfuyla Bağdat'ta ileriye yönelik birkaç adım atacağız'' ifadesini kullandı.

İran'ın nükleer dosyasının kapanması için açılışın İstanbul'da yapıldığını kaydeden Salihi, ''Yakın bir gelecekte yapay olan bu dosyanın kapanmasına şahit olmayı ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Salihi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile 13-14 Mayıs'ta Viyana'da yapılacak görüşmelerde ise bu kurumla işbirliğinin çerçevesinin belirlenmesine çalışılacağını bildirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz