Görüş Bildir

İran Cumhurbaşkanlığı: Türkiye, nükleer programı desteklemeyi sürdürecek

İran Cumhurbaşkanlığı: Türkiye, nükleer programı desteklemeyi sürdürecek

İran Cumhurbaşkanlığı: Türkiye, nükleer programı desteklemeyi sürdürecek

İran Cumhurbaşkanlığı'ndan bugün gerçekleşen Başbakan Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada Türkiye'nin, İran'ın nükleer programını desteklemeye devam edeceği belirtildi. Açıklamada "Türkiye hükümeti ve halkı, İran İslam Cumhuriyeti'nin nükleer konumunu her zaman desteklemiştir ve gelecekte de aynı politikayı sıkı bir şekilde izleyecektir" denildi. Açıklamada Ahmedinejad'ın görüşmede Başbakan Erdoğan'a da bu "açık ve dürüst" duruşundan dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

NÜKLEER PROGRAMA DESTEK

Açıklamada ayrıca Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesinde ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra iki ülke arasındaki enerji ticaretinin de geliştirilmesinin görüşüldüğü belirtildi. Ahmedinejad görüşmede iki ülke arasındaki dostane ilişkileri hatırlatarak siyaset, ekonomi ve kültürel alanlarda ilişkilerin derinleştirilmesi ve iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasının önemine değindi.

Ahmedinejad, hem Türk hem de İranlı yetkililerin, özellikle petrol ve enerji alanında olmak üzere iki ülke arasında ticaretin gelişmesini engelleyen faktörleri birbirleriyle görüşerek bu konuda işbirliği yapmaları gerektiğine değindi. İran Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin, Tahran yönetiminin nükleer programı konusundaki duruşunu överken, "İran ve Türkiye'nin birçok uluslararası konuda aynı yerde durduklarını" vurguladı

Bu yüzden Türkiye ve İran'ın ortak düşmanları olduğunu belirten Ahmedinejad, bu yüzden kendilerini yıkmaya yönelik girişimlere karşı ihtiyatlı olunması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın ise görüşmede Nevruz Bayramı'ndan dolayı Ahmedinejad'ı kutladığı ve iki ülke arasında her alandaki ilişkilerin geliştirilmesi çağrısında bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi