Görüş Bildir

İran daha da güçlendi!

İran Savunma Bakanı, bugün bir açıklama yaparak daha gelişmiş kısa menzilli balistik füze denemelerinde başarı sağlandığını, İslam Cumhuriyeti’nin hem kara hem de deniz hedefleri karşısındaki gücünün arttığını bildirdi.

İran daha da güçlendi!

Bakan General Ahmed Vahidi, katı yakıtlı Fatih-110 füzelerinin menzilinin 300 kilometre olduğunu belirterek, nokta atışı yapabilen bu füzelerin İran’ın cephaneliğindeki en keskin silahlar olduğunu söyledi.

İRAN SİLAHLI GÜÇLENİYOR

Vahidi, İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, “Yeni nesil Fatih-110 füzeleri, silahlı kuvvetlerimizin deniz ve kara hedeflerini vurma kapasitesini güçlendirmiştir. Dünyada çok az ülke böyle füzeler geliştirecek teknolojiye sahip” diye konuştu.

İran ordusunun komutanları daha önce yaptıkları açıklamalarda gelecekteki savaşların havada ve denizde geçeceğini belirtirken, Tahran yönetimi de bu doğrultuda deniz gücünü ve hava savunma kapasitesini artırma yoluna gitmişti.

200 KİLOMETRELİK MENZİL

İlk kez 2002 yılında kullanılan Fatih-110 füzeleri tek fazlı, katı yakıtlı, yüzeyden ateşlenen silahlar. İran Havacılık ve Uzay Endüstrileri Kurumu’nun ürettiği bu füzelerin daha eski versiyonlarının menzili 200 kilometreydi.

İran’ın elinde ayrıca menzili 2000 kilometreyi bulan Şahab-3 füzeleri de bulunuyor. Bu füzelerin büyük bir kısmının nükleer savaş başlıkları taşıyabilir durumda olduğu öne sürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi