İran: 'Müzakerelere hazırız'

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, '5 artı 1' ülkeleriyle başarılı ve ileri dönük bir müzakereye hazır olduklarını söyledi.

İran: 'Müzakerelere hazırız'

Celili, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan '5 artı 1' grubuyla 14 Nisan'da İstanbul'da başlayacak nükleer konudaki müzakereler öncesi açıklamalarda bulundu.

İran'a yönelik baskı politikalarının hiçbir zaman olumlu sonuç vermediğini belirten Celili, ''İşbirliği için başarılı ve ileriye dönük müzakerelere hazırız'' dedi.

Müzakerelerden bir netice elde edilmesi için karşı taraftan da olumlu yaklaşım umduklarını kaydeden Celili, İran olarak yeni açılım ve girişimlerle toplantıya katılacaklarını bildirdi.

Celili, son bir yılda bölgedeki halkın birlik ve beraberliğinin pekişmesi, bilim ve teknikte büyük gelişmeler kaydedilmesi, özellikle de nükleer alanda yakıt üretilmesi gibi unsurların, haklarını savunmada İran'ın elini güçlendirdiğini ifade etti.

Tarafların en son ocak 2011'de İstanbul'da müzakerelerde bulunduğunu hatırlatan Celili, İran olarak her zaman görüşmelere hazır olduklarını kaydetti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz