Görüş Bildir

İran vazgeçmiyor

İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndaki temsilcisi Ali Asker Sultaniye, 23 Mayıs'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta 5 artı 1 ülkeleriyle yapacakları nükleer müzakereler öncesinde ülkesinin "kırmızı çizgi"lerini açıkladı.

İran vazgeçmiyor

İran'ın asla uranyum zenginleştirme programını askıya almayacağını belirten Sultaniye, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEK) denetiminde olduğu için Kum kenti yakınlarındaki Fordo nükleer tesisini kapatmalarının bir anlamı olmadığını söyledi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Sultaniye, "Güvenli bir nükleer tesisiniz var ve bu üstelik UAEK'nın kontrolünde ise niçin kapatalım. Bana söyler misiniz bunu kapatmanın anlamı var mı?" dedi.

Geçtiğimiz ay üst düzey ABD'li bir yetkili, Bağdat'taki müzakerelerde Tahran'dan yüksek oranda uranyum zenginleştirmeyi durdurmasını ve Fordo nükleer tesisini kapatmasını talep edeceklerini söylemişti.

İSTANBUL'DA 'DEVAM' KARARI ALINMIŞTI

İran ve BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Çin ile Almanya'nın oluşturduğu 5 artı 1 ülkeleri, geçtiğimiz ay İstanbul'da yeniden nükleer müzakerelere başlamıştı. İstanbul'daki toplantılarda ilerleme sağlanması üzerine bir sonraki görüşmelerin 23 Mayıs'ta Bağdat'ta yapılması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi