İran'daki depremler

İran'ın kuzeybatısında önceki gün meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'den gönderilen 30 kişilik ekip, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği ve ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye döndü.

İran'daki depremler

İran'ın kuzeybatısında 11 Ağustos'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgeye giden Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birlik Müdürlü'ne bağlı 30 kişilik ekip, sabah saatlerinde Tebriz kentine ulaştı.

Burada, İran Kızılayı yetkililerince karşılanan Van Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Uzun başkanlığındaki ekip, bölgedeki çalışmalarla ilgili Doğu Azerbaycan Eyaleti Kızılay Başkanı Dr. Aziz Nuri'den bilgi aldı.

KIZILAY EKİBİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Dr. Nuri'nin, deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarının dün gece itibari ile sona erdiğini ve arama kurtarma ekibine ihtiyaç olmadığını belirterek, yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye'ye ve Türkiye halkına teşekkür etti.

Ekip Başkanı Uzun ise bölgedeki depremden sonra Tebriz'e gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılmak istediklerini, ancak söz konusu çalışmaların bitmesinden dolayı Türkiye'ye döneceklerini kaydetti. Türk arama kurtarma ekibi, gerekli mercilerle yapılan görüşmenin ardından Türkiye'ye döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz