İran'ın nükleer programına virüs sabotajı

Virüsü Halkın Mücahitleri yerleştirdiği iddiası

İran'ın nükleer programına virüs sabotajı

İran'ın nükleer programını vuran bilgisayar virüsünün Halkın Mücahitleri örgütü tarafından yerleştirildiği ileri sürüldü.

Teknoloji sitelerinde yer alan habere göre, Amerikan istihbarat yetkilileri, Halkın Mücahitleri örgütünün bir mensubunun, virüsü bilgisayar sistemine bir taşınabilir bellekle yerleştirdiğini belirttiler.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) anti terör biriminin eski Başkanı Vince Cannistraro, İsrail gizli servisi Mossad'ın Halkın Mücahitleri'ni bir cinayet şebekesi gibi kullandığını iddia ederek, ülke içinde etkin bir ağa ve nükleer programda görevli yetkililere erişim imkanı bulunan muhaliflerin kilit İranlı bilimadamlarının öldürülmesinde de parmaklarının olduğuna inanıldığını kaydetti.

2010'da Stuxnet adlı bilgisayar virüsünün bilgisayar sistemlerini etkilediği İran'da bu virüsün nükleer tesislerin sistemlerine hasar vermeyi amaçladığı ortaya çıkmıştı.    

İran, 30 binden fazla bilgisayara bulaşan ve Natanz'daki nükleer tesisin uranyum zenginleştirme programında gecikmeye yol açan Stuxnet virüsünden ABD ve İsrail'i sorumlu tutmuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz