İranlı tutsaklardan Türkiye'ye teşekkür

Yaklaşık iki ay önce Suriye’de kaçırılan 5 İranlı, Türkiye’nin girişimleri sonucunda serbest bırakıldı.

İranlı tutsaklardan Türkiye'ye teşekkür

Önce Hatay’a daha sonra uçakla İstanbul’a getirilen 5 kişi İran’a dönerken “Teşekkürler Türkiye.” dedi.

Çeragali Alipur, Derviş Ali Fethipur, Hasan Baziger, Nureddin Bahavend ve Sohbetullah Mirza isimli 5 İranlı mühendis Suriye'de kaybolmuş, bir süre sonra ise kaçırıldığı öğrenilmişti. Ajan oldukları şüphesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed muhalifi güçler tarafından alıkonulan şahıslar Türkiye’nin girişimleri sonucunda kurtarıldı. Şahıslar Türkiye’ye Hatay’dan giriş yaptı. İranlılar Hatay’dan havayoluyla saat 21.15’te Atatürk Havalimanı’na geldi. Mühendisleri İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Majid Khoeiniha ve diğer yetkililer havalimanında güllerle karşıladı. Konsolosluk yetkilileri, 5 mühendisin Suriye’ye Hz. Zeynep’in türbesini ziyaret etmek için gittiğini, bu esnada vatandaşlarının kaçırıldığını ifade etti.

Atatürk Havalimanı’nda bir süre dinlenen İranlılar saat 23.30 uçağıyla Tahran’ın yolunu tuttu. Suriye’de esir tutulduğunu söyleyen 5 İranlı Türkiye’nin resmi makamlarına teşekkür etti.

İranlıların Suriye’ye türbe ziyareti için gittiğini ve bu sırada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed muhalifleri tarafından kaçırıldığını ileri süren Fars Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi İsmail Bendi Derya, şahısların işlemlerinin ardından İran’a gönderildiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz