İrlanda'da ekonomik kriz çocukları da etkiliyor

Ekonominin hızla büyüdüğü yılların ardından 2008'de krizle yüzleşen İrlanda'da ekonomik zorluklar çocukları da etkiliyor.

İrlanda'da ekonomik kriz çocukları da etkiliyor

İrlanda Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, çocuklar krizin sonuçlarından yetişkinlerden daha fazla etkileniyor ve ülkedeki çocukların neredeyse 3'te 1'i yoksunluk çekiyor.

Rapor, özellikle tek ebeveynli ya da düşük gelirli evlerde büyüyen çocukların, krizin baş gösterdiği 2008'den bu yana her geçen yıl daha da zor duruma düştüklerini ortaya koyuyor.

İrlandalı çocukların yoksunluk seviyesinin Batı Avrupa'daki diğer ülkelerden daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Çocukların yoksunluk seviyesi, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçların yanı sıra kitap ve oyuncaklara erişim ya da okul gezilerine katılım gibi faktörlerin değerlendirilmesiyle belirleniyor.

Bankacılık ve emlak sektörlerindeki çöküşün tetiklediği kriz, bir dönem refah seviyesi bir hayli yükselen İrlandalıları zor duruma sokmuş, yakın zamanda yapılan bir başka araştırma ülkedeki yetişkinlerin neredeyse yarısının ay sonunu faturalarını ödedikten sonra elinde kalan 100 avroyla getirmeye çalıştığını ortaya koymuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz