IŞİD kaçırıp öldürdü denilen 170 işçinin serbest bırakıldığı öğrenildi

Suriye'de DAEŞ'in iki gün önce Şam'ın doğu kırsalında bir çimento fabrikasına gerçekleştirdiği saldırıdan sonra bölgede en az 250 kişi kayıp olmasından sonra kaçırdığı işçilerden 170’inin daha serbest bırakıldığı duyuruldu.

IŞİD kaçırıp öldürdü denilen 170 işçinin serbest bırakıldığı öğrenildi

Suriye'de DAEŞ'in iki gün önce Şam'ın doğu kırsalında bir çimento fabrikasına gerçekleştirdiği saldırıdan sonra bölgede en az 250 kişi kayıp

DAEŞ'in Şam'ın doğu kırsalında ilerlemesinden sonra AFP'ye konuşan yerli halk, bölgede 250 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Şam'ın Doğu kırsalındaki Dumeyr bölgesinin sakinleri, bu kişilerin örgüt tarafından kaçırılmış olmasından endişe ettiklerini anlattı ve “DAEŞ'in kayıp kişilerin çalıştığı çimento fabrikasına yönelik saldırısının gerçekleştiği Pazartesi gününden bu yana akrabalarımıza ulaşamıyoruz. Nerede olduklarını bilmiyoruz.” dedi.

FABRİKA İŞÇİLERİNİ ALIKOYDU

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) söz konusu fabrikada çalışan onlarca işçinin DAEŞ tarafından alıkonulduğunu ve belirsiz bir yerde tutulduklarını söyledi. Çimento fabrikasının yönetiminden bir yetkili de, 250 çalışanla bağlantı kuramadıklarını söyledi.

Suriye devlet televizyonu ise 300 işçinin DAEŞ tarafından kaçırıldığını duyurdu.

El Badiye çimento fabrikası, Şam'a 50 kilometre mesafedeki Dumayr kırsalında yer alıyor. Bölge iki gün önce DAEŞ'in saldırısına uğramıştı. SOHR, rejimin havadan gerçekleştirdiği bombardımanda 18 sivilin öldüğünü söylemişti.

TERMİK SANTRALİNİ VE HAVA ÜSSÜNÜ DE ALMAYA ÇALIŞTI

AFP'ye konuşan Suriye güvenlik kaynakları, DAEŞ'in bölgedeki termik santrali ve hava üssünü de almaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu söyledi.

Reuters, gün içinde işçilerden 175’inin IŞİD tarafından öldürüldüğünü aktarsa da, sonrasındahaber geri çekildi. 140 işçi, IŞİD'in elinden kaçmayı başarırken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Dumeyr'deki aşiret liderlerinin devreye girmesiyle IŞİD geri kalan 170 işçiyi daha serbest bıraktı.

'4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ'

IŞİD’e yakın Amaq haber ajansı da, 300’den fazla işçinin serbest bırakıldığını ancak Dürzi mezhebine sahip 4 kişinin öldürüldüğünü aktardı.

Ceyş'ul İslam (İslam Ordusu) sözcüsü İslam Alluş, söz konusu çatışmalar sırasında IŞİD'in elinden kaçan işçilerin bir kısmının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere geldiğini, kendilerinin de bu işçileri Suriye ordusunun denetimindeki bölgelere yolladıklarını belirterek, "Çimento fabrikasından kaçan işçiler Petra bölgesine geldiler. Onları rejimin kontrolündeki Batı Kalemun'daki Ceyrut, Ruhaybe ve ülkenin batısındaki Lazkiye'ye gönderdik" demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler