Görüş Bildir

İslam Konferansı başladı

Almanya'da İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in başkanlığında bu yasama dönemindeki 3. İslam Konferansı başkent Berlin'in Kreuzberg semtinde başladı.

İslam Konferansı başladı

Konferansa Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Aşağı Saksonya Sağlık, Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan, Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müsteşarı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Ali Dere, Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Doğan, Osnabrück Üniversitesi ilahiyat bölümü öğretim görevlisi Bülent Uçar, ilahiyatçı araştırma görevlisi Tuba Işık ve diğer davetliler katıldı.

Friedrich, yaptığı açılış konuşmasında, konferansta okullarda din dersi ve imam yetiştirilmesi gibi konularının ele alınacağını belirtti.

Müslümanların güvenlik işbirliğinin de ele alınması gerektiğini ifade eden Friedrich, ''Bu konularda bir araya geldiğimiz toplantımızın mesajı şudur, inanç, köken ve ten renginden bağımsız olarak bu ülkede tüm insanların güven ve özgür bir şekilde yaşamaları'' dedi.

Öte yandan Birlik Partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, ''Passauer Neuen Presse'' gazetesine yaptığı açıklamada, İslam'ın Almanya'ya ait olmadığını savundu. Ancak Müslümanların Almanya'ya ait olduğunu ifade eden Kauder, Müslümanların vatandaş olarak tüm haklara sahip olduklarını kaydetti.

Ayrıca Almanya'da yaşayan İslam bilimci Armine Omerika, TAZ gazetesine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Friedrich'ten ilerleme beklemediğini belirterek konferansa katılmadığını açıkladı. Omerika, Bakan Friedrich'in konferans konularına tam hakim olamadığı için konferansı samimi bulmadığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi