İspanya-Almanya arasında rekor fark!

Alman ve İspanya tahvil faizleri arasındaki fark, İspanya'da Bankia olumsuzluğu ile yeni bir rekora imza attı.

İspanya-Almanya arasında rekor fark!

Haftanın ilk işlem günün İspanyol 10 yıllık tahvil faizleri ülkenin 4’üncü büyük bankası Bankia’ya 19 milyar euroluk destek gerektiği haberlerinin etkisi ile yüzde 6.50’nin üzerine çıktı.

İspanya'da kurtarılan Bankia'nın hisse senedi işlem aralığı %30'a yükseltildi. Bu gelişmelerin ışığında İspanya- Almanya 10 yıllık tahvil faiz farkı 507.3 baz puanla rekor düzeye çıktı.  İspanya-Almanya tahvil faiz farkı 500 baz puanı aşarak 1999’dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bankia hisseleri Madrid borsası açılışında yüzde 26.75 geriledi.

Yatırımcının son dönemde tercih ettiği Alman 10 yıllık tahvilleri rekor düşük sevilere gerilerken İtalya’da ekonomist tahminlerinin altında kalan ve 3 yılın en düşük seviyelerine gerileyen İtalya iş güveni verisi ile İtalyan tahvillerinde gerileme gözleniyor.  Ülkede günün ilk yarısında yapılan İtalya Hazinesi bugün düzenlediği sıfır kupon faizli Mayıs 2014 vadeli tahvil ihalesinde hedeflediği 2.5-3.5 milyar euro aralığındaki borçlanmanın üst sınırında 3.5 milyar euro tutarında borçlanma gerçekleştirdi.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz