Görüş Bildir

İsrail 3 saatlik ateşkesi bile kabul etmedi

Hamas'ın Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması için" 3 saatliğine önerdiği ateşkes önerisini kabul ettiği ancak İsrail tarafının bunu kabul etmediği belirtildi.

İsrail 3 saatlik ateşkesi bile kabul etmedi

Hamas, Uluslararası Kızılhaç Örgütü tarafından yapılan "Gazze'nin doğu kesimlerindeki mahallelerden ölü ve yaralıların çıkarılması için 3 saatlik ateşkes önerisinin" İsrail tarafından kabul edilmediğini bildirdi.


Hamas'ın Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:


 "Kızılhaç Örgütü Hamas'ın ofisini arayarak ambulansların geçmesi için 3 saatlik ateşkes önerisinde bulundu. Hamas bu öneriyi kabul etti ancak İsrail kabul etmedi. İsrail ordusu ambulansların bölgeye girmesine izin vermiyor."
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 40 Filistinlinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.


Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.


AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi