Görüş Bildir

'İsrail bedelini öder'

Gazze'ye kara saldırısının başlamasından kısa süre sonra açıklama yapan Hamas, Filistin halkının korkmadığı ve karşılık vermeye hazır olduğunu açıkladı.

'İsrail bedelini öder'

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı  İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Gazze'ye kara saldırısı başlatan İsrail  ordusuna roketlerin yanı sıra pusu kurarak ve keskin nişancılarla karşılık  vereceği bildirildi. Kassam Tugayları komutanlarından Ebu Muaz, "İsrail  askerlerine sürprizler hazırlandı. İsrail, Gazze'ye girdiğine pişman olacak"  ifadelerini kullandı. 

 

AA'ya konuşan Kassam Tugayları liderlerinden Ebu Muaz, direniş  güçlerinin İsrail askerleriyle mücade için planlar yaptığını vurguladı. 

 

 Ebu Muaz, "Direniş grupları, Gazze'nin coğrafi yapısından  yararlanarak, yeraltında operasyonlar hazırladı. Roketlerin yanı sıra keskin  nişancılar ve pusularla karşılık vereceğiz. İsrail askerlerine sürprizler  hazırlandı. İsrail, Gazze'ye girdiğine pişman olacak" dedi. 

 

 Öte yandan Gazze'deki Filistin Güvenlik Akademisi İsrail uzmanı Naci  el-Batte, "Kassam Tugayları, kara harekatına karşı askeri bir plan hazırladı.  İsrail askerleri, roketlerle birlikte keskin nişancıların hedefi olabilirler,  ayrıca kurulan tuzaklar ve pusu ateşleriyle de karşılaşabilirler" diye konuştu. 

 

 Batte, "Filistin direnişi gün geçtikçe farkedilir bir şekilde gelişti.  İsrail'in şu an Gazze'de önünü göremiyor. Yer altında İsrail'i bekleyen başka bir  Gazze var. Bu nedenle İsrail, geri çekilmeye zorlanacak" ifadelerini kulandı. 

 

Gazze'de yayımlanan "Filistin" gazetesi yazarı ve siyasi analist ve  Fayez Ebu Şemmale de makalesinde, "Kassam Tugayları, bu sefer daha sistematik  hareket edecek. İsrail, Hamas'ı ateşkese zorlamak için kara harekatı başlattı ama  kendisini neyin beklediğini bilmiyor. Şu an Gazze'de siviller kadın ve çocuklar  hedef alınıyor ama Filistin direniş grupları ortalıkta gözükmüyor, yer altına  çalışmalarını yürütüyorlar" ifadelerine yer verdi. 

 

 İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin  Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması  amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı. İsrail ordusuna  ait zırhlı araç ve tanklar Gazze'nin kuzey ve güneydeki bazı kentlerine girmiş,  ordu ile Filistinli silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı. 

 

BEDELİNİ AĞIR ÖDER

 

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail'in operasyonunun 'ahmakça' olduğunu belirterek bunun 'korkunç bir bedeli' olacağını kaydetti. Barhum, "Hamas’ın önünde savaşmaktan ve direnmekten başka seçenek yok. Kara harekatına koyma gücümüz var. Dünyanın İsrail katliamlarına karşı, sivilleri katletmesine karşı sessiz kalmasını kınıyorum. Neden dünya bu zulme ve katliama sessiz. Siyonist işgalci, Gazze'ye yönelik kara harekatının bedelini ağır öder" diye konuştu. Hamas ayrıca, kara operasyonun başlamasının ardından İsrail topraklarına dört adet füze ateşlediklerini de açıkladı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi