Görüş Bildir

İsrail Gazze'yi havadan vurdu!

İsrail uçakları, Gazze'nin güneyine 'misilleme' iddiasıyla hava saldırısı düzenledi.

İsrail Gazze'yi havadan vurdu!

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi’nin güneyinde Hamas’a ait iki terör üssü, İsrail savaş uçağı tarafından hedef alındı" ifadesine yer verildi. Açıklamada, hava saldırısının, akşam saatlerinde "Gazze’den atılan ve İsrail’in güney bölgesine düşen rokete karşılık" düzenlendiği iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, ocak ayından bu yana "Gazze'den İsrail'e 18 roket saldırısı gerçekleştirildiği" öne sürüldü.

Ordu Sözcüsü Peter Lerner de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sivillerin sürekli Gazze'den gelen roketlerin tehdidinde yaşadığı gerçeği kabul edilemez ve bu durum son bulmak zorunda. Hamas yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda, aksi takdirde sonuçlarına katlanacktır. Bu saldırılara karşılık vermeye devam edeceğiz ve bunlara imkan sağlayanları sorumlu tutacağız" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, akşam saatlerinde "Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine atılan bir roketin boş bir alana düştüğünü, yaralanma veya can kaybına neden olmadığını" duyurmuştu.

Filistinli direniş gruplarından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. İsrail ordusu geçen haftalarda da "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti.

İsrail ordusunun "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

İSRAİL'İN ABLUKASI DEVAM EDİYOR

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de giriş çıkış yapılan 7 sınır kapısından Refah dışındakiler, bu ülkenin kontrolünde bulunuyor. Bölgenin 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun, yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim kapısı ise bazı ticari ürünlerin geçişi için zaman zaman açılıyor.

Mısır yönetimi de Temmuz 2013'teki darbenin ardından Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. Bu sınır kapısı da 2013'ten beri yılda birkaç kez kısa süreliğine ve bazen tek taraflı açılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi