İsrail, Suriye'yi vurdu

Suriye devlet medyası, İsrail'in füzelerle başkent Şam'ı vurduğunu duyurdu.

İsrail, Suriye'yi vurdu

Suriye devlet medyası başkent Şam'ın Kafr Susa bölgesine çok sayıda İsrail füzesi isabet ettiğini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, bu bölgenin çeşitli güvenlik kurumlarına ev sahipliği yaptığını duyurdu.

Suriye devlet haber ajansı SANA, "İsrail saldırısının" bir konut binasını hedef aldığını söyledi ancak kayıplardan bahsetmedi. Ajans çok katlı bir binanın hasar görmüş görüntüsünü yayınladı.

Suriye devlet televizyonunda yer alan habere göre askeri bir kaynak, TSİ 10.40 civarında meydana gelen saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve 2 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye devlet medyasında yer alan haberlerde ölen ve yaralananların sivil olduğu duyuruldu.

Görgü tanıkları arka arkaya birkaç patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, patlamaların yakındaki bir okuldaki çocukları korkuttuğunu ve ambulansların bölgeye akın ettiğini söyledi.

İsrail ordusundan hemen bir yorum gelmedi.

2023'TE DE BÖLGE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Bölge, 2023 yılının Şubat ayında İranlı askeri uzmanların öldürüldüğü bir İsrail saldırısında hedef alınmıştı.

19 Şubat 2023'te yaşanan saldırıda 5 kişi ölmüş, 15 kişi ise yaralanmıştı. O dönemde gerçekleşen saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğunun sivil olduğu duyurulmuştu.

İran, Suriye'de yaklaşık 12 yıldır devam eden çatışmalar sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın en büyük destekçilerinden biri olarak öne çıktı.

Şam'a ve Lübnanlı grup Hizbullah'a verdiği destek yüzünden İsrail Tahran'ın sınır ötesi askeri gücünü engellemek için düzenli olarak hava saldırıları düzenliyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz