Görüş Bildir

İsrail, yine Gazze'ye saldırdı!

İsrail, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentleri ile Beyt Lahiye beldesine hava saldırıları düzenlemişti. İsrail savaş uçakları Gazze’nin İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın askeri sahalarına saldırı düzenledi. İşte ayrıntılar..

İsrail, yine Gazze'ye saldırdı!

AA’nın haberine göre; İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri sahalara saldırı düzenlediği bildirildi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Kassam Tugayları'na ait askeri sahaları bombaladı. Görgü tanıkları, hava saldırıları sonucunda ölü ve yaralıların olmadığını, hedef alınan Kassam Tugayları'na ait askeri sahasının çevresindeki evlerde ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

İsrail uçaklarının, bölgede yoğun bir şekilde alçak uçuşa devam ettiği aktarıldı. İsrail ordusu 26 Mayıs'ta Gazze Şeridi'nden ülkenin güneyine roket atıldığını iddia etmiş daha sonra savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentleri ile Beyt Lahiye beldesine hava saldırıları düzenlemişti. Hamas da bölgede gerginliğin tırmanmasından İsrail'i sorumlu tutmuştu.

İSRAİL GAZZE SINIR KAPILARINI KAPATTI

Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ne açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapılarını kapattığı belirtildi. İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından; "Son günlerde Gazze Şeridi'nden roket atılmasının ardından, Savunma Bakanı Moşe Yalon'un kararıyla Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun sınır kapıları acil insani durumlar haricinde kapatılmıştır" açıklaması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi