Görüş Bildir

Japonya'da büyük felaket: Ölü sayısı 73'e yükseldi

Japonya'nın batısı ile orta kesimini etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 73'e çıktı. En az 61 kişinin kayıp olduğu belirtilirken, yetkililer can kaybının 100'ü aşmasından endişe ediyor.

Japonya'da büyük felaket: Ölü sayısı 73'e yükseldi

Fransız haber ajansı AFP'nin Japon medyasından aktardığına göre, ülkede sel ve toprak kaymalarından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e yükseldi. Şu ana kadar en az 61 kişinin kayıp olduğu belirtilirken, can kaybının 100'ü aşmasından endişe ediliyor.

Japonya'da şiddetli yağışlar, en az 500 bin insanın yaşadığı Kurashiki'de 1850 kişinin de mahsur kalmasına neden oldu. Sel sularının etrafını çevirdiği kurbanlardan 130'u bir hastanede sıkışıp kaldı. Hastanede kurtarılmayı bekleyenlerin 70'i hastalar.

İNSANLAR EVLERİNİN ÇATISINDA BEKLİYOR

Askeri birlikler, itfaiyeciler, sivil savunma gruplarının da aralarında bulduğu yüz binlerce kişiden oluşan kurtarma ekipleri, zamana karşı yarışıyor. Helikotepterler ve botlarla mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor, birçok kişi evlerinin çatısında yardım bekliyor.

YETKİLİLERDEN ÇAĞRI: EVLERİNİZİ TERK EDİN

Japon yetkililer, ülkenin güneyinde yaşayan milyonlarca bölge sakinine evlerini terk etmelerini istedi.

Halihazırda yaşanan felaketin boyutu, 2014'te 77 kişinin öldüğü sel baskınlarının aşmış durumda.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi