Görüş Bildir

Katar'da AVM yangını

Yangınla ilgili soruşturmada Katar Kültür Bakanı'nın kızı gözaltına alındı

Katar'da AVM yangını

Katar'da Villaggio AVM'de çıkan yangının ardından başlatılan soruşturmada Katar Kültür Bakanı'nın kızı ve aynı zamanda Gypmanzee çocuk yuvasının sahibi İman El Kuvari'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Villaggio'da 28 Mayıs'ta Gympanzee adlı çocuk yuvasına yakın bir noktada başlayan ve 13 çocuk, 4 öğretmen ile 2 kurtarma görevlisi toplam 19 kişinin ölümüne yol açan yangından sonra başlatılan soruşturma kapsamında, çocuk yuvasının konumu mercek altına alındı. Yuvanın uzun bir koridorun sonunda yer alması ve acil çıkışının bulunmaması nedeniyle tahliye işleminin yeterince hızlı yapılmadığı belirlendi. Yangının ardından ülke genelinde, özellikle alışveriş merkezleri ve çocuk yuvaları yakın takibe alındı.

Soruşturma kapsamında Katar Kültür Bakanı'nın kızı ve aynı zamanda Gypmanzee çocuk yuvasının sahibi İman El Kuvari'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Bu arada Gympanzee çocuk yuvasının Sosyal İşler Bakanlığı tarafından ruhsatlı olmadığı, yalnızca çocuk oyun alanı olarak kayıtlı bulunduğu ortaya çıktı.

Yangının nedeniyle ilgili ayrıntılar ve sorumlulara verilecek cezalar, kazayı inceleyen komisyonun sunacağı raporun ardından belli olacak.

Öte yandan ülkede, kreşlerle ilgili yeni düzenlemeler getirecek yeni bir kanun taslağı üzerinde çalışılıyor. Kısa zaman içerisinde çıkması planlanan kanunla ülke genelindeki kreşlerde aranan sağlık ve güvenlik şartları sıkılaştırılacak.

Kreşlerin yanı sıra alışveriş merkezleri de mercek altına alındı. Yetkililer, büyük alışveriş merkezlerini ziyaret ederek yerinde inceleme yapacak. Villaggio Alışveriş merkezinin acil çıkış planının olmadığı ve yangın esnasında alarm sistemi ile yangın söndürücülerin çalışmadığı öne sürülmüştü. Halen kapalı olan alışveriş merkezinin, onarım çalışmalarının ardından yeniden açılıp açılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Ülkenin en büyük alışveriş merkezi Villaggio'da meydana gelen yangında 13'ü çocuk toplam 19 kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi