Kerkük'te Maliki protestosu

Irak'ın Kerkük kentinde, Başbakan Nuri el-Maliki'nin politikalarını protesto eden bir grup, tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Kerkük'te Maliki protestosu
Şoğun güvenlik önlemleri altında Kerkük'ün el-İhtifalat (Şölen) Keydanı'nda toplanan göstericiler, sık sık ''Kerkük Arapları, genel af istiyor'', ''Kerkük'te Arap, Kürt, Türkmen birliğine evet'', ''Mezhepçiliğe hayır, ulusal birliğe evet'' sloganları attı.

Aktivist Halid el-Muferrici, gösterilerin, dışlanma politikalarından vazgeçilmesi ve halka hakkının geri verilmesi talepleri başta olmak üzere tüm istekleri yerine getirilene kadar başka kentlerde de sürdürüleceğini söyledi.

Öte yandan, Irak'ın başkenti Bağdat yakınlarındaki Felluce'de de hükümetin yakınlarını tutuklamasını protesto eden yüzlerce kadın Eş-Şüheda mezarlığında toplandı. Er-Ramadi kentinde ise eylemciler Irak-Ürdün arasındaki uluslararası yolu kapattı.

Irak'ın El-Enbar, Salahaddin, Ninova ve Kerkük kentleri 23 Aralık'tan bu yana Başbakan Nuri el-Maliki'nin protesto edildiği, istifasının ve tutukluların serbest bırakılmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz