Kerry: IŞİD soykırım yapıyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD terör örgütünün Ezidilere, Hristiyanlara ve Şii Müslümanlara soykırım uyguladığını açıkladı. Kerry, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’in “ideolojik ve eylemsel” olarak soykırım yaptığını söyledi.

Kerry: IŞİD soykırım yapıyor

Kerry, farklı kaynaklardan ulaştıkları bilgilere göre yapılan değerlendirme sonucu, IŞİD’in ele geçirdiği bölgelerde işlenen insanlık suçu ve etnik temizlikten sorumlu olduğunu belirlediklerini söyledi. Ayrıca IŞİD'in varoluş nedeninin eylemleri ve ideolojisiyle bir ‘soykırım örgütü’ olduğunu belirtti.

Kerry, bu suçları tanımlamanın önemli olduğunu, önemli olanın bu suçları durdurmak olduğunu vurguladı ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bunu yapacağını söyledi.

Bölgeye ulaşılamadığı için işlenen suçlar konusunda daha ayrıntılı bilgilere şimdilik sahip olmadıklarını da belirten John Kerry, IŞİD saldırılarıyla ilgili kanıt toplama ve sorumluları yargı karşısına çıkarma konusunda yürütülecek bütün çabaları destekleyeceklerini vurguladı.

DHA

Kaynak: DHA