Görüş Bildir

Köyler boşaltıldı

Peşmerge ve Irak ordusunun çatışmasından endişe duyan köyerini boşalttı.

Köyler boşaltıldı

Suriye Rabia Sınır Kapısı sınırında mevzilenen Peşmergeler ile Irak merkezi ordusunun çatışmasından endişe duyan bölge halkı, civar köyleri boşaltarak şehirlere yerleşmeye başladı.

KÖYLER ÇATIŞMA NEDENİYLE BOŞALTILDI

Peşmerge kontrolündeki Suriye sınırına yakın Rabia Sınır Kapısı'nın, Irak merkezi ordusu tarafından denetim altına alınmak istenmesi üzerine Peşmerge ile merkezi ordu arasında sınırda başlayan gerginlik, muhtemel bir silahlı çatışmaya dönüşmesi ihtimaline karşı sınıra yakın köyler halk tarafından boşaltıldı.

Elde edilen bilgilere göre, Irak-Suriye sınırının kuzeyindeki Rabia Sınır Kapısı'ndan girerek kuzeye ilerlemek isteyen Irak merkezi ordusu birlikleri ile Peşmergeler arasında başlayan gergin bekleyişin, bölgede karşılıklı olarak mevzilenme ve mevzilerin ağır zırhlı silahlarla takviyesinden endişe ve korku duyan Mahmudiye, Kahire ve çevre köyler halk tarafından boşaltıldı.

SINIR HATTINDAKİ MUHTEMEL ALAN

Sınır hattında meydana gelecek muhtemel bir çatışmadan can ve mal güvenliği için kaçan bölge halkının Irak’ın kuzey yönetimine bağlı Zaho, Duhok ve Süleymaniye illerine yerleşmeye başladığı öğrenildi.

Yaklaşık 1 kilometremesafede karşılıklı olarak mevzilenen 3 bin kişilik Irak merkezi ordusu ile 10 bine yakın Peşmergenin elinde uçaksavar, roketatar, 60 ve 120 milimetrelik havanlar gibi ağır zırhlı silahlar bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi