Kritik görüşme

Hamas ve Fetih'in Kahire'deki görüşmeleri devam ediyor

Kritik görüşme

Fetih liderlerinden Sahr Besiysu, Hamas ve Fetih arasında Kahire'de devam eden görüşmelere ilişkin, "Eğer iki hareket arasında uzlaşı devam ederse sonuçlar Mahmud Abbas'a sunulacak ve o da diğer Filistinli gruplarla istişarelere başlayacak" dedi.

Hamas ve Fetih, başkanlık ve parlamento seçimlerini gerçekleştirecek ve başbakanlığını Mahmud Abbas'ın yapacağı geçici hükümetle ilgili Kahire'deki görüşmelere devam ediyor. Görüşmelere Fetih hareketi adına Sahr Besiysu ve merkez kurul üyesi Azzam el-Ahmed katılırken, Hamas adına ise siyasi büro başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, siyasi büro üyesi İzzet er-rişk ve Salah el-Aravri katılıyor.

HAMAS VE FETİH

Toplantı öncesi açıklama yapan Sahr Besiysu, hızlı ve gecikmeden tüm konuların masada tartışılmasını umduğunu ifade ederek, "Görüşmelerin olumlu ve ciddi bir atmosferde geçmesini bekliyoruz" dedi.

Besiysu, "Eğer iki hareket arasında uzlaşı devam ederse sonuçlar Mahmud Abbas'a sunulacak ve o da diğer Filistinli gruplarla istişarelere başlayacak. Ardından yeni hükümetin ilan edilmesiyle Ramallah'taki başkanlık binasında yemin töreni düzenlenecek" diye konuştu.

KRİTİK GÖRÜŞME

Katar'ın başkenti Doha'da 6 Şubat'ta Meşal ile Abbas arasında bağımsızlardan oluşacak bir seçim hükümeti kurulması konusunda prensipte uzlaşma sağlanmış, bu anlaşma, 20 Mayıs'ta Kahire'de imzalanan mutabakat zaptı ile kayıt altına alınmıştı. Kahire mutabakatı, 7 Haziran'a kadar geçici hükümetin kurulmasını öngörüyor. Bağımsız bakanlardan teşekkül edecek bu hükümet, 6 ay görevde kalacak, bu süre içerisinde Filistin'in tamamında seçime gidilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz