Kuzey Kore liderinden zeytin dalı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un devlet televizyonunda sürpriz bir Yeni Yıl konuşması yaparak, iki Kore arasındaki çatışmanın sona ermesi çağrısında bulundu.

Kuzey Kore liderinden zeytin dalı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un geçenlerde yaptığı uzun menzilli füze denemesinden sonra, ekonomik gelişme ve yaşam standartının yükselmesi için çağrıda bulundu.

Devlet televizyonunda yaptığı yeni yılın ilk konuşmasında, askeri teknolojinin geliştirilmesi için bilim ve teknolojik alanında dünya standardına sahip olduklarını belirterek, aynı zamanda ülke ekonomisinin gerçekliğine de vurgu yaptı.

Kuzey Kore’de çok az ekilebilir arazi var, bu araziler doğal afetlere dayanıksız ve 24 milyon kişi için yeterli gıda sağlamaya çalışıyor.

Yeni yılın ilk mesajında başkan Kim, Kuzey Kore’nin politik hedeflerini ortaya koymakla beraber ekonomik reformlara dair de sinyaller verdi. Konuşmasında ayrıca, Aralık ayında başarıyla gerçekleştirdikleri uzun menzilli füze denemesine de değindi.

Kim konuşmasında, ayrıca ülke ekonomisinin kötü durumda olduğunu kabul etti ve yoksul halkın yaşam standartlarının iyileştirilmesi için çağrıda bulundu. Aynı zamanda ekonomik reformlar ve serbest girişime de izin vermenin sinyallerini verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz