Lee Türkiye'ye geliyor

Lee Türkiye'ye geliyor

Lee Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Lee, Gül'ün davetine icabetle, 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Gül'ün, 2010'da Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliği taşıyan ziyaret, Türkiye ile Güney Kore arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 55. yıl dönümüne denk geliyor.

Cumhurbaşkanı Gül ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee, 6 Şubat pazartesi günü bir araya gelecek. Pazartesi günü gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Konuk Cumhurbaşkanı, yarın ve pazar günü İstanbul'da, Türk ve Kore iş çevrelerinin seçkin temsilcilerinin katılacağı İş Forumu'na hitap edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında, "Kore Cumhuriyeti'nden devlet başkanı seviyesinde yedi yıllık bir aradan sonra ülkemize gerçekleştirilen bu ziyaret, tarihten gelen özel ilişkilerimizin bulunduğu ve halen G-20 içinde yakın işbirliği yaptığımız Güney Kore ile ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz