Levy: İsrail, Mavi Marmara olayı için özür dilemeli

İsrail'in Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, ülkesinin Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırı ve ölen Türk vatandaşları için Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Levy: İsrail, Mavi Marmara olayı için özür dilemeli

Levy, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin düzelmesi için özrün ilk şart olduğunu, iki taraf arasında diyalog için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail'in ünlü gazetecilerinden Gideon Levy, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Mavi Marmara olayında uluslararası sularda öldürülen Türk vatandaşları için İsrail'in olayın hemen ardından özür dilemiş olması gerektiğini savundu. "Korkarım yaşanan tahribat çok fazla. Karşılıklı duygular o kadar kötü ki, ilişkiler eskiden olduğu gibi olmayacak." şeklinde konuşan politika yazarı Levy, bu durumun Türkiye için kötü, ama İsrail için daha kötü olduğunu ifade etti.

Levy, İsrail'in iddialarının aksine yardım filosunun herhangi bir şeye tepki amacıyla hazırlanmadığını, dolayısıyla Türkiye'nin yaşananlarda sorumluluğu olmadığını kaydetti. Ünlü gazeteci, "İsrail'in çok büyük hataları vardı. Özür dilemeyerek hata yapmaya devam ediyor." diye ekledi.

1982'den beri Haaretz gazetesinde yazan İsrailli gazeteci Gideon Levy, aynı zamanda gazetenin yayın kurulunda görev yapıyor.

İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde Doğu Akdeniz'de uluslar arası sularda operasyon düzenlemişti. Operasyondan, 9 Türk vatandaşı ölmüştü. Türkiye, hayatını kaybeden vatandaşlar için İsrail'den resmi bir özür bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz