Görüş Bildir

Liseli kızlardan sosyal medya protestosu

İsveç'in Göteborg şehrinde bir grup liseli kız öğrenci, sosyal medyada yer alan fotoğraflarına uygunsuz yorumlar yapılması üzerine protesto gösterisi yaptı.

Liseli kızlardan sosyal medya protestosu

Öğrencilerin lise önünde başlattıkları protesto gösterileri, daha sonra şehir merkezine kadar yayıldı. Liseli kız öğrencilere, erkek öğrenciler de destek verdi.
Protestocular, birlikte öğrenim gördükleri bazı öğrencilerin sosyal medya üzerinde yer alan özel fotoğraflarına ''ahlaksız yakıştırmalar'' yaptıklarını öne sürerek, bu kişilerin okuldan çıkarılmasını istedi. Kızgın öğrenciler gösteri sırasında, okula ve polis araçlarına taş ve sopalar fırlattı. Gün boyu devam eden olaylar sırasında, polis okul etrafında ve şehir merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı.
Gösterilerde 27 öğrenci gözaltına alındı. Bu arada, çok sayıda veli de okula gelerek öğrencilerini aldı.
Kız öğrenciler, kendilerine ait Facebook ve Twitter üzerindeki fotoğraflarının birileri tarafından alınarak, İnstagram'da ayrı bir sayfa oluşturulduğunu ve burada fotoğraf hakkında uygunsuz ve ahlaksız yazılar yazıldığını fark ettiklerini belirtti. Aynı durum ile karşılaşan çok sayıda öğrenci, olayı polise bildirmelerine rağmen bir gelişme olmadığını ileri sürdü.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi