Lübnan gergin

Lübnan halkının din adamlarına yapılan saldırının ardından tedirginlik içinde olduğu belirtiliyor.

Lübnan gergin

Lübnan'ın başkent Beyrut'un daima kalabalık olan meydanlarıyla kültür, alışveriş ve eğlence mekanlarındaki derin sessizlik dikkati çekiyor.

Sufi Hinna, din adamlarına yönelik düzenlenen saldırıların ardından endişeli olduklarını ve istikrarsız bir dönemden geçtiklerini öne sürdü.

Mahmud Derviş de ''Uzun zamandır göç fikrini zihnimizden çıkarmıştık. Ancak ülke hayaletler şehrine döndü. Lübnan'ın mevcut ekonomik, güvenlik ve sosyal durumu bu düşünceyi yeniden gözden geçirmemizi gerektirdi'' ifadelerini kullandı.

Lübnan'da 4 din adamını hedef alan saldırıdan duyduğu öfkeyi dile getiren Fikri Musa da, yaşanan olayın ardından endişe duyduklarını dile getirdi.

4 BİN ADAM HEDEF ALINDI

Lübnan Genelkurmay Başkanlığı Temsilcisi İmad Can Kahveci, ülkede son 24 saat içinde 8 yıldan bu yana en önemli güvenlik soruşturmasının gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Zukak el-Balat bölgesinde, ikisi Dar'ul İfta'ya (Fetva Kurumu) bağlı 4 din adamına geçen Pazar günü silahlı saldırı düzenlenmiş, din adamları hafif yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de saldırganların bir siyasi gruba mensup olduğu iddialarını yalanlayarak, bu kişilerin uyuşturucu bağımlısı olduklarını ve emniyet güçlerince tanındıklarını belirtmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz