Lübnan'da orduya "vur" emri

Trablusşam'da çatışma bölgesine giren ordu birliklerine silahlı kişilere ateş açma izni verildi

Lübnan'da orduya

Lübnan'ın ikinci büyük kenti Trablusşam'da, Suriye yanlısı ve karşıtı gruplar arasındaki kanlı çatışmaların ardından hükümet, olayların meydana geldiği semtlere ordu birliklerini sevkederken, sokaklardaki silahlı kişiler için de askerlere "vur" emri verdi.

Lübnan'da iç savaş dönemini hatırlatan gerilim üzerine güvenlik yetkilileriyle toplantı yapan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, ordu birliklerinin tanklar eşliğinde çatışma bölgelerine sevkedildiğini belirterek, ateşkesi ihlal eden ve güvenlik güçleri için tehdit oluşturan herkesin, eylemlerinden sorumlu tutulacağı uyarısında bulundu.

Lübnan ordusunun sabah saatlerinden itibaren bölgede aldığı güvenlik tedbirlerinin ardından gerilimin "nispeten" azaldığı ve şu ana kadar herhangi bir çatışma meydana gelmediği bildirildi.

Trablusşam'da Suriye yanlısı Nusayriler'in bulunduğu Cebel Muhsin ile Suriye lideri Beşşar Esed karşıtlarının yaşadığı Babu't-Tebbane mahallelerinde meydana gelen kanlı çatışmalarda 12 kişi hayatını kaybetmiş 50'dan fazla kişi de yaralanmıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz