Mısır-İsrail sınırında çatışma

Mısır-İsrail sınırında yaşanan çatışmada bir İsrail vatandaşı ile iki Filistinli öldürüldü. Saldırı sonrası Mısır-İsrail sınırında tansiyon yükseldi. İsrail'in sınırdaki operasyonu sürüyor

Mısır-İsrail sınırında çatışma

İsrail Savunma Bakanlığı, Mısır-İsrail sınırını güçlendirmek amacıyla inşa edilen sivil binalara hafif silah ve tanksavar silahlarıyla ateş açıldığını, saldırıda bir işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrailli yetkililer, saldırıyı düzenleyenlerin ikisinin İsrailli askerlerin açtığı karşı ateş sonucu öldüğünü belirtti. Öldürülen iki kişinin Filistinli olduğu açıklandı.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

İsrail ordu sözcülüğü bürosundan yapılan açıklamada, sayıları 3 veya 4 olduğu sanılan diğer saldırganların halen İsrail'de bulundukları ve yakalanmaları için operasyonların sürdüğü vurgulandı. Çatışma sonrası İsrail'in güneyindeki 2 ana karayolu sivil ulaşıma kapatıldı.

'EVLERİNİZDEN AYRILMAYIN' ÇAĞRISI

İsrailli Tuğgeneral Yoav Mordehay, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, askerler arama operasyonunu sona erdirene kadar bölgede yaşayan İsraillilere yerleşim yerlerinden ayrılmamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz