Görüş Bildir

Mısır'dan İran'a çağrı

Mısır Dışişleri Bakanlığı İran'ı, Suriye'de akan kanın durması için siyasi çözüme ortak olmaya çağırdı.

Mısır'dan İran'a çağrı

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr'ın bir araya gelmesinin ardından Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İran'a, Suriye halkına demokratik bir gelecek temin edilmesi ve akan kanın durması için siyasi çözüme katkıda bulunması çağrısında bulunuldu.

Amr görüşme esnasında, Suriye'de yaşanan krizin sonlandırılmasının gerekliliğine işaret ederken, krizin devam etmesinin bölge güvenliğinin sarsılmasına neden olacağını savundu.

İRAN’A ÇAĞRI YAPILDI

Abdullahiyan da buluşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hepimiz Suriye krizinin çözümünün siyasi yollardan çözüleceğine inanıyoruz ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Suriye ile ilgili girişimini destekliyoruz'' dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ağustos ayında Mekke'de düzenlenen İslam ülkeleri zirvesinde, Suriye krizi konusunda Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran'ın katılacağı bir diyalog düzenlenmesi ve Suriye'de iktidarın barışçıl yollarla devredilmesi konusunun görüşülmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi