Mısırlılar, Anayasa Mahkemesi Kararına Tepki Gösterdi

Hafta sonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak iki adaydan biri olan Ahmed Şefik, Mübarek döneminin yetkililerine siyaset yasağı kararının temyiz edilmesiyle beraber yarışa geri döndü.

Mısırlılar, Anayasa Mahkemesi Kararına Tepki Gösterdi

Şefik taraftarları kararı sevinçle karşılarken, karşıtları mahkemenin önünde karardan kaynaklanan öfkelerini gösterdi. Mısır Anayasa Mahkemesi ayrıca bugün genel seçimlerde parlamentoya girenlerden üçte birinin milletvekilliğinin geçersiz olduğunu açıkladı.

Khaled Abdel Rahman, “Biz mahkemenin Şefik’i izole etmesini bekliyorduk ve yasa diğerlerinden bazılarına uygulanacak. Hukukun ruhu diye önünüzdeki kağıtlara bakmadan doğru ile yanlışı ayırmanızı sağlayan bir şey var” diyerek karara tepkisini dile getirdi

Özgürlükler Komitesi Başkanı ve Gazeteciler Sendikası üyesi Muhammed Abdel Kodos da, “Biz Şefik’e ve onu destekleyenlere hayır diyoruz. Onlar eski yönetimden ve bizim geri adım atıp bir 30 yıl daha mücadele vermeye ihtiyacımız yok. Eğer olması gerektiği gibi karar vermedilerse biz tek yumruk halinde karşılarında duracağız” dedi.

Hag Faruk Sultan ise devrimde yer aldığını belirterek, “Bütün eski yönetime ceza vermeliler. Herkes develeri üzerimize sürenlerin arkasında onun olduğunu biliyor. Biz haklarımızı vermeyeceğiz. Ona ceza verilene ve şehitlerimizin haklarını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu .

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz