Münihte Kutlu Doğum kutlamasında bir ilk gerçekleşti

Almanya’nın Münih kentinde ilk kez farklı birliklere bağlı 23 Türk-İslam derneği bir araya gelerek ortaklaşa Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Etkinliğe birlik ve beraberlik mesajları damgasını vurdu.

Münihte Kutlu Doğum kutlamasında bir ilk gerçekleşti

'Dünya bize, biz birbirimize emanetiz' sloganıyla düzenlenen etkinlikte, organizasyona katılan dernek temsilcileri ele ele vererek, 'Aynı peygamberin ümmetiyiz' mesajı verdi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI

Başta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) olmak üzere aralarında Milli Görüş ve Türk Federasyonu gibi oluşumların yer aldığı etkinlikte konuşan Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, İslam’da birlik ve beraberliğin önemine değindi. Etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş konuşmasında "Gayrimüslimlerle dostça geçinmeliyiz. Müslüman toplumlarda hiçbir zaman gayrimüslimleri yok etme eğilimi olmamıştır, ta ki Batılı sömürgeciler oralara girene kadar" dedi.

EĞİTİME AĞIRLIK

Münih Başkonsolosu Mesut Koç konuşmasında "İlk emri ‘Oku’ olan dinin mensupları olduğumuzu unutmamalıyız. Çocuklarımızın eğitimine en büyük önemi vermeliyiz" dedi. Koç, Münih’te kurulacak seçim sandıkları ile ilgili bilgiler vermeyi de ihmal etmedi.

Etkinlikte, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Tasavvuf Mûsikîsi Bölümünden Dr. Fikret Koca okuduğu ilahilerde salonda duygulu anlar yaşattı. Dünya Kuran Okuma Birincileri İshak Danış ve Güney Afrikalı Abdurrahman Saiden muhteşem sesleri ve yorumlarıyla Kuran okurken salonda nefesler kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz