Görüş Bildir

Mursi ant içerek göreve başladı

Mısır'ın seçimlerle işbaşına geçen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi bugün Anayasa Mahkemesi'nde ant içerek göreve başladı.

Mursi ant içerek göreve başladı

Tören öncesinde Anayasa Mahkemesi önünde açıklamada bulunan Mursi, Mısır halkının özgürlük ve gerçek bir demokrasi ve yeni bir yaşamın temellerini attığını söyledi.

MURSİ YEMİN ETTİ

Ardından gerçekleştirilen yemin törenin de ise Mursi "anayasaya ve hukukun üstünlüğüne bağlı olacağı; Mısır halkını koruyacağı" taahhüdünde bulundu.

Tören ardından bir konuşma yapmak üzere Kahire Üniversitesi’ne geçen Mursi’nın ilerleyen saatlerde ülke yönetimini generallerden devir alması bekleniyor.

Eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesine yol açan halk ayaklanmasının merkezi Tahrir Meydanı'nda, dün, Silahlı Kuvvetleri Yüksek Konseyi'nin kararnamelerini kınamak üzere toplanan binlerce kişiye konuşma yapan Mursi, alanda, temsili olarak cumhurbaşkanlığı andını da içmişti.

 

MÜBAREKTEN SONRA

Mübarek’ten sonra yönetimi devir alan Askeri Konsey, Müslüman Kardeşleri adayı Mursi’nin kazandığı Cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçiminden bir gün önce aldığı kararlarla cumhurbaşkanının çeşitli yetkilerine son vermişti. Mursi, bunun için Tahrir Meydanı’nda yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanına verilmiş yetkilerin hiçbirinden vazgeçmeyeceğime söz veriyorum!" dedi. Mursi, dünkü konuşmasında ayrıca askerlerce gözaltına alınan sivillerin salıverilmesi için de çalışacağını; geçen yılki ayaklanma sırasında ölen ve yaralananlar için adaletin yerini bulmasına çalışacağı vaadinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi