Görüş Bildir

Myanmar'daki ara seçim

Dışişleri Bakanlığı: ''Ara seçimlerin, barış ve güvenlik ortamında tamamlanmış olması, memnuniyet verici bir gelişme''

Myanmar'daki ara seçim

Dışişleri Bakanlığı, ''Myanmar'da 1 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen ara seçimlerin, barış ve güvenlik ortamında tamamlanmış olmasının, memnuniyet verici bir gelişme'' olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, seçimlere, mart ayında görevine başlayan Türkiye'nin Naypidav Büyükelçisi Murat Yavuz Ateş'in de gözlemci olarak katıldığı belirtildi.

Türkiye'nin, Myanmar Hükümeti'nin son dönemde ortaya koyduğu siyasi reform sürecini ve bu çerçevede çok sayıda siyasi tutuklunun serbest bırakılması, muhalefetle diyaloğun sürdürülmesi ve ülkedeki etnik gruplarla barış görüşmeleri yürütülmesi girişimlerini doğru yönde atılmış adımlar olarak değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Myanmar'da demokratikleşme ve ulusal uzlaşı sürecinde önemli bir adımı oluşturan ara seçimlerde Myanmar Hükümeti'nin açık ve şeffaflığı arttırıcı yaklaşımının bu sürecin ruhuyla uyumlu olduğu düşünülmektedir.

Bu çerçevede temennimiz, Myanmar'daki demokratikleşme sürecinin sürdürülerek, Myanmar halkının barış ve istikrar içinde daha müreffeh bir geleceğe doğru ilerlemesidir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi