Netanyahu: 'Şu an İsrail için en sağlıklı adım ateşkestir'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile Kudüs'teki başbakanlık ofisinde yaptığı ortak açıklamada, ''Bazı vatandaşımızın, bizden daha güçlü bir operasyon beklediğini biliyoruz. Ancak şu an İsrail devleti için doğru adım, ateşkes için fırsat aramaktır'' dedi.

Netanyahu: 'Şu an İsrail için en sağlıklı adım ateşkestir'

Ateşkes kararını, ülkesinin güvenliğini korumak için gerekenleri yapan ve omuzlarında ağır bir sorumluluk taşıyan bir Başbakan sıfatıyla verdiğini belirten Netanyahu, İsrail'in bir haftadan fazla süren Gazze'ye yönelik saldırılarını da ''Gazze'nin son birkaç aydır artarak devam eden terörist saldırıları karşısındaki cevabı'' olarak değerlendirdi.

Obama'ya teşekkür mesajı

Netenyahu, ABD Başkanı Barack Obama'ya, İsrail'in kendisini savunurken yanında yer aldığı ve İsrail ordusunun savunma düzeneği olan ''demir kubbe'' sistemine sağladığı destek için teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Netanyahu, ABD Başkanı Obama ile Filistinli gruplara yönelik, silah kaçakçılığı karşısında birlikte mücadele vermek üzere anlaştıklarını da dile getirdi.

''Gazze operasyonlarımızda hedeflerimizin tamamına ulaştık''

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise ''Gazze'ye yönelik düzenlediğimiz operasyonlarda hedeflerimizin tamamına ulaştık'' dedi.

İsrail'in güney yerleşim yerlerinin saat 21.00 olmasına rağmen ateş altında olduğuna işaret eden Barak, Hamas'ı ateşkesi ihlal etmekle itham etti. Barak, ''Ateşkesin Hamas tarafından ihlal edilmesi muhtemeldir'' diye konuştu.

Barak, teyakkuz halinde olacaklarını da belirterek, ateşkes sonrasında devam edecek en ufak bir hücum çerçevesinde Gazze'den fırlatılan füzelerin karşılığını vereceklerini ifade etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz