Nizip'te polis ve zabıtadan dilenci operasyonu

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, polis ve zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 15 dilenci yakalandı. Bazıları Suriyeli olan ve zabıta karakoluna götürülen bir dilencinin çantasında yapılan aramada, paraları ekmeklerin arasına gizlediği görüldü.

Nizip'te polis ve zabıtadan dilenci operasyonu
Nizip'te halkın manevi duygularını istismar ederek çocukları ile birlikte dilenen ve camilere gidenleri de rahatsız eden dilencilere yönelik polis ve zabıta ekipleri operasyon düzenledi. Cuma namazı vaktinde ilçe merkezindeki camilerde yapılan denetimlerde aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu çoğunluğu kadın 15 kişi yakalandı. Güçlükle zabıta aracına bindirilen dilenciler ve çocukları, Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Zabıta ve polis ekipleri, yaptığı aramada dilencilerin üstünde 298 lira bozuk para ele geçirdi. Bu arada dilenen kişilerin arasında bulunan bir kadının bozuk paraları çantasındaki ekmeklerin arasında gizlediği ortaya çıktı.
Zabıta Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Türk dilencilere Kabahatler Kanunu kapsamında idari işlem yapılırken, Suriyeli dilenciler ise kampa gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz